Modelbouw December 2016:

Airfix:  50179    Junkers Ju87R-2 vs Gloster Gladiator Mk.I

Airfix:

50179    Junkers Ju87R-2 vs Gloster Gladiator Mk.I

Dragon:  6373    Fallschirmjäger w/Kurzer 8cm Granatwerfer 42

Dragon:

6373    Fallschirmjäger w/Kurzer 8cm Granatwerfer 42

Italeri:  2733    H-21C Shawnee "Flying Banana"      De Piasecki H-21 Shawnee   was een van de eerste Helikopters met tandemrotors zoals we die ook van bij de Chinook Helikopters kennen. Dit toestel werd gebouwd door Piasecki Helicopter - later werd dit Vertol - en heeft als meest bekende bijnaam "de vliegende banaan". De H-21 Shawnee werd veelvuldig gebruikt voor militaire doeleinden maar ook privaat werd hij soms ingezet.

Italeri:

2733    H-21C Shawnee "Flying Banana"

 

De Piasecki H-21 Shawnee was een van de eerste Helikopters met tandemrotors zoals we die ook van bij de Chinook Helikopters kennen. Dit toestel werd gebouwd door Piasecki Helicopter - later werd dit Vertol - en heeft als meest bekende bijnaam "de vliegende banaan". De H-21 Shawnee werd veelvuldig gebruikt voor militaire doeleinden maar ook privaat werd hij soms ingezet.